Cantuva, het vocaal ensemble uit de Belgische druivenstreek.
Vrijdag 24 oktober 1997 20.00 uur in de Sint-Martinuskerk Overijse
Zaterdag 25 oktober 1997 20.00 uur in de Sint-Clemenskerk Hoeilaart
Vrijdag 19 december 1997 20.00 uur in de GC De Lijsterbes, vzw de Rand, Kraainem
Plaatsbespreking en info: 026 87 90 93 (mevr. Van Binnebeek)
Koor: Solisten:
Cantuva, Druivenstreek o.l.v. Marc Verboomen Sylvie Stenuy: Sopraan
Christine Lamy: mezzo-Sopraan
Paul Mertens: bas
MichËle Sweetlove, Piano
Medewerkers:
Sint-Martinusconsort o.l.v Marc Verboomen
Algemene leiding:
Marc Verboomen
Programma:
1. Ouverture en Suite "The Old Bachelor
Lento - Vivace - Lento
Henry Purcell(1659-1695)
2. Puer natus in Bethlehem
Michaël Praetorius(1571-1621)
3. Rondo in D, D608
Klavierduo Bublot-Sweetlove
Franz Schubert (1797-1828)
4. Hongaarse dansen
Nr 4 (Poco sostenuto)
Nr 7 (Allegretto)
N2 (Allegro non assai)
Klavierduo Bublot-Sweetlove
Johannes Brahms (1833-1897)
5. Missa brevis in G, KV 49
Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus, Agnus Dei.
Wolgang Amadeus Mozart (1756-1791)
6. Liebeslieder-Walzer
Wie des Abends schone Rote,
Die grüne Hopfenranke,
Am Donaustrande,
Nein, es ist nicht auszukommen mit den Leuten
Johannes Brahms (1833-1897)
Sylvie Sténuit
Sopraan
Na een eerste contact met zang in het koor van de RTBF, begint ze haar studies aan het conservatorium van Luik. Ze behaalde er de Eerste Prijs Lyrische Kunst, Opera en Lied. Een eerste Prijs Kamermuziek behaalde zij met grootste onderscheiding in de klas van J.-P. Peuvion.
Haar concertrepertoire is breed en omvat zowel barok-, romantische als moderne muziek. Componisten zoals Bach, Couperin, Purcell, Telemann, Mozart, Fauré... tot en met Karel Goyvaerts staan regelmatig op het programma.
Sylvie Sténuit zingt ook recitals, o.a. met David Miller als begeleider, met een programma rond de Franse componisten Fauré en Messiaen.
Christine Lamy
Mezzo-sopraan
Nadat ze een licentie in de Romaanse Filologie had verworven aan de Université Libre de Bruxelles, begon Christine Lamy zang te studeren. Ze behaalde de Eerste prijs Lyrische Kunst en Zang-Melodie aan het conservatorium van Luik. Aan het Conservatoire Royal in Brussel behaalde ze ook Eerste Prijzen Kamermuziek en Zang-Opera.
Christine Lamy treedt regelmatig op als concertzangeres en haar repertoire omvat zowel barok-, romantische als moderne muziek. Ze werkte tevens mee aan verschillende theaterproducties.
Bart De Kegel
Tenor
Oratoria en religieus werk van Bach, Mozart, Haydn en Mendelssohn brachten hem in Italië, Duitsland en Nederland. Bij de restauratie van de basiliek van Lecco vertolkte hij de solo-partij in Händels 'Israël in Egypt'.
In Würzburg verleende hij zijn medewerking aan een opgemerkte uitvoering van Monteverdi's 'Orfeo' naar aanleiding van de Alte Musik Tagen. Bij de projecten Hedendaagse Muziek van het Festival Ars Musica verzorgde hij een beklijvende vertolking van Schuberts 'Winterreise'. Hij vertolkte tevens tal van rollen in de opera.
Paul Mertens
Bas
Paul Mertens is verbonden aan de academies van Mechelen, Turnhout, Sint-Niklaas en Hemiksem als leraar hoorn en samenspel. Als bas verleent hij zijn medewerking aan de meest vooraanstaande ensembles en koren gespecialiseerd in Oude Muziek.
Paul Mertens werkt onder leiding van Paul Dombrecht met "Il Fondamento", van Philippe Herreweghe met "La Chapelle Royale", van Vic Nees met het "BRTN-koor", van Eric Van Nevel met "Currende", en Paul Van Nevel met "Huelgas".
MichËle Sweetlove
Piano
Michele Sweetlove werd geboren te Oostende. Zij studeerde piano aan het Stedelijk Conservatorium van haar geboortestad in de klassen van Mw. Pintelon en Mw. Vanzandycke. Zij vervolmaakte zich aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel in de klassen van de heer Robert Steyaert, Abel Mathijs voor piano en Arie Van Lysebeth voor kamermuziek. Voor beide disciplines behaalde zij het Hoger Diploma.

Op heden is zij niet alleen in het Kunstonderwijs actief maar verzorgt zij regelmatig concerten als soliste, pianist-begeleider of in kamermuziekverband.

Vooral het werk voor vierhandig- klavier en het vokale repertoire met klavierbegeleiding spreken tot haar verbeelding. Samen met Cécile Bublot vormt zij sedert 1985 een vast pianoduo.

De band tussen muziek en literatuur ligt haar nauw aan het hart. Zo trad zij ondermeer op met auteur Eric De Kuyper in een muzisch-prozaÔsch programma. In 1998-1999 toerde zij met toneliste Mia Van Roy doorheen Vlaanderen in een programma rond Herman De Coninck.".


CANTUVA
Sint-Clemenskerk Hoeilaart - 25 oktober 1997

 © webstek laatste wijziging: 20-07-2017 18:23:59. Neem gerust contact op met de voorzitter of stuur uw vraag naar info@cantuva.be
117 pagina's op het web gevonden, geen verbroken verwijzingen.