Cantuva, het vocaal ensemble uit de Belgische druivenstreek.
zaterdag 19 december 1998 om 20.00 uur in de Sint-Martinuskerk OVERIJSE
zondag 20 december 1998 om 20.00 uur in de Sint-Clemenskerk HOEILAART
Plaatsbespreking en info: 026 87 90 93 (mevr. Van Binnebeek)
Koor: Solisten:
Cantuva, Druivenstreek o.l.v. Marc Verboomen Sylvie Stenuit: sopraan
Christine Lamy: mezzo
Paul Mertens: bas
Ronny Plovie: orgel
Ronny Roofthooft: trompet
Peter Pacolet: trompet
Eric Janssens: trombone
Joris Degeest: trombone
Medewerkers:
Tiens Brass Ensemble
Algemene leiding:
Marc Verboomen
Programma:
1. Ons is ghehoren orgel Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621)
2. Canzona (Arr. Robert van Beringen) Canzona per sonare nr3 G. Frescobaldi, (1583-1643) Giovanni Gabrieli
3. Shalom Aleichem Traditioneel uit Israël bew. Gil Aldema
4. Gloria sei dir gesungen Philipp Nicolai, (1556-1608) Bew. J.S.Bach
5. Puer natus in Bethlehem Michaël Praetorius, (1571-1621)
6. Ihr lieben Hirten
A. Hammerschmidt, (1612-1675)
7. Two sonates Daniel Speer, (1636-1707)
8. Aria duetto: uit de cantate "Jesu, der du meine Seele" BWV 78. Johann Sebastian Bach (1685-1750)
9. Nu sijt wellekome (1-stemmig) Onbekend
10. Adeste Fideles (4-stemmig)  
11. Stille Nacht (4-stemmig) Gruber
12. The first nowel - Jingle Bells - We wish you a merry Christmas  
13. Pueri Concinite I. von Herbeck, (1831-1877)
14. Alles, was ihr tut D. Buxtehude (1637-1707)

Ronny Plovie
Orgel
Ronnie Plovie kwam 45 jaar geleden in Varsenare op de wereld, zeg maar: met de muziek in de buik. Hij studeerde in Brugge, Gent, Brussel en Maastricht. Hij is organist, speelt klavecimbel, is pedagoog, studeerde orgelbouw en orgelhistoriek, heeft een enorm pak eerste prijzen op zak; hij was tevens vijftien jaar lang lesgever praktische harmonie aan het Gentse conservatorium.
Hij is een echte kenner van het gregoriaans en is momenteel leraar orgel, klavecimbel, en praktische begeleiding in Wilrijk en Bornem.
Hij is verbonden aan het kamerorkest Chapelle de Lorraine, is koorleider in Sint-Niklaas... en noem maar op.
Hij is, kort samengevat, een musicus zoals Johann Sebastian Bach die dolgraag als assistent zou hebben gehad.

Sylvie Sténuit
Sopraan
Na een eerste contact met zang in het koor van de RTBF, begint ze haar studies aan het conservatorium van Luik. Ze behaalde er de Eerste Prijs Lyrische Kunst, Opera en Lied. Een eerste Prijs Kamermuziek behaalde zij met grootste onderscheiding in de klas van J.-P. Peuvion.
Haar concertrepertoire is breed en omvat zowel barok-, romantische als moderne muziek. Componisten zoals Bach, Couperin, Purcell, Telemann, Mozart, Fauré... tot en met Karel Goyvaerts staan regelmatig op het programma.
Sylvie Sténuit zingt ook recitals, o.a. met David Miller als begeleider, met een programma rond de Franse componisten Fauré en Messiaen.

Christine Lamy
Mezzo-sopraan
Nadat ze een licentie in de Romaanse Filologie had verworven aan de Université Libre de Bruxelles, begon Christine Lamy zang te studeren. Ze behaalde de Eerste prijs Lyrische Kunst en Zang-Melodie aan het conservatorium van Luik. Aan het Conservatoire Royal in Brussel behaalde ze ook Eerste Prijzen Kamermuziek en Zang-Opera.
Christine Lamy treedt regelmatig op als concertzangeres en haar repertoire omvat zowel barok-, romantische als moderne muziek. Ze werkte tevens mee aan verschillende theaterproducties.

Paul Mertens
Bas
Paul Mertens is verbonden aan de academies van Mechelen, Turnhout, Sint-Niklaas en Hemiksem als leraar hoorn en samenspel. Als bas verleent hij zijn medewerking aan de meest vooraanstaande ensembles en koren gespecialiseerd in Oude Muziek.
Paul Mertens werkt onder leiding van Paul Dombrecht met "Il Fondamento", van Philippe Herreweghe met "La Chapelle Royale", van Vic Nees met het "BRTN-koor", van Eric Van Nevel met "Currende", en Paul Van Nevel met "Huelgas".

Tiens Brass ensemble Op een groot feest, en zeker bij de geboorte van een koning, hoort jubelend geschetter van trombones en trompetten. Kopers zijn vorstelijke instrumenten. Van de 15de tot ver in de 18de eeuw mocht trouwens niet iedereen zo maar trompet of trombone spelen: alleen zij die dat privilege kregen van het hof.
Met Kerstmis vieren we de geboorte van een koning, de koning van de Vrede; daarom is het Tiens Brass Ensemble van de partij (Brass is het Engelse woord voor geel koper): vijf blaasmuzikanten die allen iets te maken hebben met de muziekacademie van Tienen. In 1998 besloten ze om samen her en der in Vlaanderen op te treden en de mensen met hun muziek te verblijden. Het zijn:

 © webstek laatste wijziging: 20-07-2017 18:17:41. Neem gerust contact op met de voorzitter of stuur uw vraag naar info@cantuva.be
117 pagina's op het web gevonden, geen verbroken verwijzingen.