Cantuva, het vocaal ensemble uit de Belgische druivenstreek.
Zondag 31 oktober om 20.30u - Eglise du Saint-Esprit te Aix-en-Provence<
Maandag 1 november om 20.00u - Eglise Sainte Marie te Calas
info@cantuva.be
Affiche in jpg-formaat
Programma:
 • 'Romantische Duitse kerkliederen'
  Musica Viva
  o.l.v. Eliane Maurel
 • 'De Kroningsmis' van Wolfgang Amadeus Mozart
  Vocaal Ensemble Cantuva
  o.l.v. Marc Verboomen
 • 'Sicut Locutus Est' van Johann Sebastian Bach
  Musica Viva
  Vocaal Ensemble Cantuva
 • 'Ave Verum' van Wolfgang Amadeus Mozart
  Musica Viva
  Vocaal Ensemble Cantuva
Organist: Philippe Beullens
Medewerkers:
Cantuva (koor) Cantuva wordt gedirigeerd door Marc Verboomen, het is een gemengd vocaal ensemble.
De leden zijn zangliefhebbers uit de regio van de druivenstreek, Overijse, Hoeilaart en Huldenberg.
Musica Viva (koor) Musica Viva dat uit 52 koorleden bestaat, werd in 1982 door Sibylle Devesa opgericht; in 1989 werd de leiding toevertrouwd aan Eliane Maurel.
Het vocaal ensemble heeft een gevarieerd repertorium: polyphonische liederen a capella en met orgel, grote werken met orkest: Händel, Beethoven, Vivaldi, Fauré, Mozart, Campra, Purcell, Bach, Brossart, tevens Offenbach, Verdi en Mozart. Het werd ook geleid door Jean-François Sénart, Hélène Guy, Jean-Claude Malgoire en recentelijk door Guy Laurent.
Het heeft meermaals deelgenomen aan het "printers musical d'Aix" en aan andere manifestaties zoals de "premières, troisièmes en quatrièmes polyphonies françaises en Pays d'Aix" deelgenomen.
Jaarlijks geeft het koor traditiegetrouw haar kerstconcert in de kerk van Calas.
Het koor zingt in alle talen en trad ook in het buitenland op: Brussel in 1991 en Munchen in 1997. In het kader van een uitwisselingsprogramma met het Paul Gerhard Chor dat een tegenbezoek bracht in 1999 en het "Cantus Missa Est" van Rheinberger opvoerde.
In oktober 2001 werd het barok motet "nis dominees" van Laurent Belissens opgevoerd tijdens de "quatrièmes Polyphonies françaises en Pays d'Aix" met de "Feste d'Orphèe".
Met Allerheiligen 2003 voerde Musica Viva het Requiem van Maurice Duruflé op in Munchen.

Philippe Beullens (orgel)
Philippe Beullens werd geboren te Bonheiden (Mechelen) in 1975. Hij begon zijn muzikale vorming aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen.
Aan de Katholieke Hogeschool Mechelen behaalde hij het diploma van Regentaat Handel, waarna hij zich ten volle in de muziek stortte en aan het Leuvense Lemmensinstituut orgel ging studeren onder leiding van Peter Pieters.
Daar behaalde hij het diploma van Meester in Muziek, optie orgel. Docenten die een belangrijke bijdrage leverden aan zijn vorming waren o.a.: Peter Pieters (orgel en praktische harmonie), Hilde Clement (notenleer), Dirk De Nef (harmonie) en Jan Hadermann (contrapunt), Carl Van Eyndhoven (beiaard). Aanvullend orgelonderricht volgde hij bij Chris Dubois en Luc Ponet en koordirectie bij Kurt Bikkembergs. Hij volgde meestercursussen bij o.a. Ben Van Oosten (NL), Ewald Kooiman(NL), Louis Robilliard (FR), Ludger Lohmann (D).
Gedurende 9 jaar was hij actief als organist aan de Sint-Agathakerk van Wilsele-Putkapel en in die periode verving hij geregeld zijn leraar Peter Pieters aan de Mechelse Sint-Romboutskathedraal.
Sedert 2001 is hij verbonden als Titularis-Organist aan de Sint-Martinuskerk van Overijse, waar hij sinds 2003 ook het Sint-Ceciliakoor dirigeert.
Aan het Sint-Martinuscollege van Overijse is hij verbonden als leraar informatica en muzikale opvoeding.'.

Eliane Maurel

Eliane Maurel werd in Aix-en-Provence geboren en volgde muziek op de universiteit van Aix/Marseille, vervolgens koorleiding op het conservatorium van Aix-en-Provence. Daarbij leidde zij gedurende 2 jaar een koor en werd daarna auditrice koorleiding op het conservatorium van Heidelberg.

Terug in Frankrijk werd haar in 1989 de leiding van Musica Viva van Cabriƫs toevertrouwd, een koor dat zij tot vandaag verder leidt.

In 1993 werd haar voorgesteld het vocaal ensemble "Scherzando" op te richten, een koor verbonden met de kunstacademie van de gemeente Vitrolles.

Zij volgt nog altijd piano bij Jacques Raynaut op de gemeentelijke school van Vitrolles.

Zij is tevens lid geweest van verschillende koren in Frankrijk en Duitsland.


Eglise du Saint-Esprit te Aix-en-Provence

Cantuva in de Vieux Port van Marseille
In de achtergrond ND de Garde.

 © webstek laatste wijziging: 20-07-2017 16:00:24. Neem gerust contact op met de voorzitter of stuur uw vraag naar info@cantuva.be
117 pagina's op het web gevonden, geen verbroken verwijzingen.