Cantuva, het vocaal ensemble uit de Belgische druivenstreek.
vrijdag 6 mei 2005 om 20.00 uur in de Onze-Lieve-Vrouwekerk - Huldenberg
zaterdag 7 mei 2005 om 20.00 uur in de Sint-Martinuskerk - Overijse
Plaatsbespreking en info: 026 87 90 93 (mevr. Van Binnebeek)
info@cantuva.be
Voorverkoop: 25 EURO
Affiche in jpg-formaat
Programma:
 • Motet "Lobet den Herrn" BWV 230 J.S. Bach
  Musicaal ensemble Musica Viva uit Cabries-Calas (Frankrijk) onder leiding van Eliane Maurel
  Philippe Beullens, orgel
 • "Krönungsmesse" W.A. Mozart
  Musicaal ensemble Cantuva uit de Druivenstreek onder leiding van Marc Verboomen
  Katrien Vercauter, piano
 • "Locus iste" Anton Bruckner
  Musicaal ensemble Musica Viva en Vocaal Ensemble Cantuva
  Philippe Beullens, orgel
  Katrien Vercauter, piano
 • "Sicut Locutus Est" Johann Sebastian Bach
  Musicaal ensemble Musica Viva en Vocaal Ensemble Cantuva
  Philippe Beullens, orgel
  Katrien Vercauter, piano
 • "Ave Verum Corpus"
  W.A. Mozart
  Musicaal ensemble Musica Viva en Vocaal Ensemble Cantuva
  Katrien Vercauter Piano
  Philippe Beullens Orgel
Medewerkers:
Musica Viva (koor) Musica Viva dat uit 52 koorleden bestaat, werd in 1982 door Sibylle Devesa opgericht; in 1989 werd de leiding toevertrouwd aan Eliane Maurel.
Het vocaal ensemble heeft een gevarieerd repertorium: polyphonische liederen a capella en met orgel, grote werken met orkest: Händel, Beethoven, Vivaldi, Fauré, Mozart, Campra, Purcell, Bach, Brossart, tevens Offenbach, Verdi en Mozart. Het werd ook geleid door Jean-François Sénart, Hélène Guy, Jean-Claude Malgoire en recentelijk door Guy Laurent.
Het heeft meermaals deelgenomen aan het "printers musical d'Aix" en aan andere manifestaties zoals de "premières, troisièmes en quatrièmes polyphonies françaises en Pays d'Aix" deelgenomen.
Jaarlijks geeft het koor traditiegetrouw haar kerstconcert in de kerk van Calas.
Het koor zingt in alle talen en trad ook in het buitenland op: Brussel in 1991 en Munchen in 1997. In het kader van een uitwisselingsprogramma met het Paul Gerhard Chor dat een tegenbezoek bracht in 1999 en het "Cantus Missa Est" van Rheinberger opvoerde.
In oktober 2001 werd het barok motet "nis dominees" van Laurent Belissens opgevoerd tijdens de "quatrièmes Polyphonies françaises en Pays d'Aix" met de "Feste d'Orphèe".
Met Allerheiligen 2003 voerde Musica Viva het Requiem van Maurice Duruflé op in Munchen.
Cantuva (koor) Cantuva wordt gedirigeerd door Marc Verboomen, het is een gemengd vocaal ensemble.
De leden zijn zangliefhebbers uit de regio van de druivenstreek, Overijse, Hoeilaart en Huldenberg.
Katrien Vercauter (klavier) Katrien Vercauter (º1979) zette haar eerste muzikale pasjes aan de academies van Dendermonde en Lebbeke. Ze zette haar studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij André De Groote, Jan Michiels en Viviane Spanoghe, en behaalde er de diploma's piano en kamermuziek, met onderscheiding.
Katrien volgde meestercursussen bij onder andere Patricia Montero, Juan José Torrecillas, Daniel Pollack, het Danelkwartet, Inge Spinette en Udo Reineman.
Op clavecimbel en pianoforte schoolde ze zich bij bij Piet Kuijken, Boyan Vodenitcharov, Jan Vermeulen en Dominique Riepe. Bij Miklos Spanyi volgde ze een cursus clavichord.
Katrien concerteert in binnen- en buitenland met LUMEN ensemble, sopranen Griet De Geyter en Astrid Stockman, pianofortiste Elise Simoens, ensemble 'Le florilège musical', het vocaal ensemble Cantuva waar ze jarenlang vaste begeleidster is, en de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen.
Daarnaast is ze docent piano en coördinator aan de Kunstacademie van Zaventem..

Philippe Beullens (orgel)
Philippe Beullens werd geboren te Bonheiden (Mechelen) in 1975. Hij begon zijn muzikale vorming aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen.
Aan de Katholieke Hogeschool Mechelen behaalde hij het diploma van Regentaat Handel, waarna hij zich ten volle in de muziek stortte en aan het Leuvense Lemmensinstituut orgel ging studeren onder leiding van Peter Pieters.
Daar behaalde hij het diploma van Meester in Muziek, optie orgel. Docenten die een belangrijke bijdrage leverden aan zijn vorming waren o.a.: Peter Pieters (orgel en praktische harmonie), Hilde Clement (notenleer), Dirk De Nef (harmonie) en Jan Hadermann (contrapunt), Carl Van Eyndhoven (beiaard). Aanvullend orgelonderricht volgde hij bij Chris Dubois en Luc Ponet en koordirectie bij Kurt Bikkembergs. Hij volgde meestercursussen bij o.a. Ben Van Oosten (NL), Ewald Kooiman(NL), Louis Robilliard (FR), Ludger Lohmann (D).
Gedurende 9 jaar was hij actief als organist aan de Sint-Agathakerk van Wilsele-Putkapel en in die periode verving hij geregeld zijn leraar Peter Pieters aan de Mechelse Sint-Romboutskathedraal.
Sedert 2001 is hij verbonden als Titularis-Organist aan de Sint-Martinuskerk van Overijse, waar hij sinds 2003 ook het Sint-Ceciliakoor dirigeert.
Aan het Sint-Martinuscollege van Overijse is hij verbonden als leraar informatica en muzikale opvoeding.'.
Eliane Maurel Eliane Maurel werd in Aix-en-Provence geboren en volgde muziek op de universiteit van Aix/Marseille, vervolgens koorleiding op het conservatorium van Aix-en-Provence. Daarbij leidde zij gedurende 2 jaar een koor en werd daarna auditrice koorleiding op het conservatorium van Heidelberg.

Terug in Frankrijk werd haar in 1989 de leiding van Musica Viva van Cabriës toevertrouwd, een koor dat zij tot vandaag verder leidt.

In 1993 werd haar voorgesteld het vocaal ensemble "Scherzando" op te richten, een koor verbonden met de kunstacademie van de gemeente Vitrolles.

Zij volgt nog altijd piano bij Jacques Raynaut op de gemeentelijke school van Vitrolles.

Zij is tevens lid geweest van verschillende koren in Frankrijk en Duitsland.


 © webstek laatste wijziging: 20-07-2017 10:59:43. Neem gerust contact op met de voorzitter of stuur uw vraag naar info@cantuva.be
117 pagina's op het web gevonden, geen verbroken verwijzingen.