Cantuva, het vocaal ensemble uit de Belgische druivenstreek.
vrijdag 15 december 2006 om 20.30 uur in de Sint-Clemenskerk te Hoeilaart
zaterdag 16 december 2006 om 20.00 uur de Sint-Clemenskerk te Hoeilaart
Plaatsbespreking en info: 026 87 90 93 (mevr. Van Binnebeek)
info@cantuva.be
Voorverkoop: 8 EURO ~ kassa 10 EURO ~ kinderen -12 jaar gratis
Affiche en Flyer in pdf-formaat
Affiche en Flyer in jpg-formaat
Programma:
Gregoriaans koor - Sint-Cecilia - Cantuva
  Christus natus est nobisgregoriaans
 Puer natus est nobis gregoriaans
 Introïtus voor kerst Jacob de Haan (1959)
Cantuva:Er is een roos ontsprongen (canon)M. Vulpius (1570-1615)
Sint-Cecilia:MagnificatHenry Purcell (1658-1695)
Cantuva:Ich steh'an deiner Krippen hierJ.S. Bach (1685-1750)
 Gloria sei dir gesungenJ.S. Bach (1685-1750)
 O Jesulein süssJ.S. Bach (1685-1750)
Jean-Claude Ohms (bariton)
 Jesu, dir sei preis (uit Cantate BWV 142)J.S. Bach (1685-1750)
 Weihnachtslied C.P.E. Bach (1714-1788)
Sint-Cecilia:And the glory of the Lord (uit de Messias)G.F. Handel (1685-1759)
Cantuva:For Unto Us a Child is Born (uit de Messias)G.F. Handel (1685-1759)
Samenzang:Adeste fideles
PAUZE
Samenzang:Nu syt willekome
Sint-Cecilia:Candlelight CarolJohn Rutter (1945)
 The Lord bless you and keep youJohn Rutter (1945)
 Deck the hall traditional
Jean-Claude Ohms (bariton)
 A Christmas Lullaby R. Vaughan williams (1872-1958)
 On Christmas Night All Christians SingD. Willcocks (1919)
 Noël G. Fauré (1845-1924)
Cantuva:L'enfance du Christ H. Berlioz (1803-1869)
 Coventry carol Martin Shaw (1875-1958)
Jean-Claude Ohms (bariton) & Cantuva
 Pueri concinite R.J. von Herbeck (1831-1877)
Sint-Cecilia:Ons is gheboren een kindekijn Ludo Claesen (1956)
 Gij Schepper van het lichtgewelfEdgar Tinel (1854-1912)
Jean-Claude Ohms (bariton)
 Weihnachtsgef¸hl R. Strauss (1864-1949)
 Maria Wiegenlied (uit schlichte Weisen op. 76)M. Reger (1873-1916)
Sint-Cecilia & Cantuva
 Hört, die Engelschäre singenF. Mendelssohn (1809-1847)
Medewerkers:

Jean-Claude Ohms (bariton)
De Nederlandse bariton Jean-Claude Ohms studeerde zang aan het Lemmensinstituut waar hij een eerste prijs zang behaalde. Aan het Conservatorium van Gent behaalde hij een eerste prijs kamermuziek en aan het Conservatorium van Brussel behaalde hij het diploma pedagogie in zang.

Daarna vervolmaakte hij zich aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en Birckbeck College (Universiteit van Londen). Hij studeert momenteel aan het Rose Bruford College (Manchester University) waar hij hoopt dit jaar een Degre in Opera Studies (research) te behalen.

Hij volgde vele masterclasses bij onder andere Noëlle Barker (Royaumont), Meinhard Kraak en Bernard Kruysen (Concertgebouw Amsterdam), Pablo Elvira (Vlaamse Opera), Thomas Hampson (Brereton Festival), Julius Drake (Oxford Lied Festival) en David Syrus (Head of Music Royal Opera House).

Jean-Claude begon zijn carriëre in het koor van de Vlaamse Opera waar hij de kans had om de rol van peruckenmacher te spelen in Ariadne auf Naxos en Wedding Guest in King Priam.

Hij trad er ook op in hun lunchconcerten in de rol van Ben in The Telephone, een productie die werd verkozen om België te representeren in de wereldtentoonstelling in Seville, en in Apollo e Dafne in de rol van Apollo.

Nadien werd hij lid van koren zoals La Chapelle Royale en het koor van de VRT. Als solist trad hij onder andere op met het balletgezelschap JosÈ Bresprosvany (Brussel, Brugge, Boedapest, Zagreb en Valladolid), Ruggiero in de opera La liberazione di Ruggiero dall'isola d'Alcina met Musica Antiqua Köln (Breda, Brussel en de Vlaamse Opera Gent), Lorek in Fedora (Opera Holland Park, Londen) en Momus in Rameau's Platee met de English Bach Festival (Megaron, Athene). Naast het operarepertoire treed Jean-Claude vaak op in het concert en oratorium repertoire en lied. Zo gaf hij onlangs een lunchconcert in het beroemde St. Martin-in-the-Fields.

Jean-Claude kijkt er enorm naar uit om na vele jaren terug op te treden met Cantuva in de druivenstreek.

Katrien Vercauter (klavier) Katrien Vercauter (º1979) zette haar eerste muzikale pasjes aan de academies van Dendermonde en Lebbeke. Ze zette haar studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij André De Groote, Jan Michiels en Viviane Spanoghe, en behaalde er de diploma's piano en kamermuziek, met onderscheiding.
Katrien volgde meestercursussen bij onder andere Patricia Montero, Juan José Torrecillas, Daniel Pollack, het Danelkwartet, Inge Spinette en Udo Reineman.
Op clavecimbel en pianoforte schoolde ze zich bij bij Piet Kuijken, Boyan Vodenitcharov, Jan Vermeulen en Dominique Riepe. Bij Miklos Spanyi volgde ze een cursus clavichord.
Katrien concerteert in binnen- en buitenland met LUMEN ensemble, sopranen Griet De Geyter en Astrid Stockman, pianofortiste Elise Simoens, ensemble 'Le florilège musical', het vocaal ensemble Cantuva waar ze jarenlang vaste begeleidster is, en de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen.
Daarnaast is ze docent piano en coördinator aan de Kunstacademie van Zaventem..

Philippe Beullens (orgel)
Philippe Beullens werd geboren te Bonheiden (Mechelen) in 1975. Hij begon zijn muzikale vorming aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen.
Aan de Katholieke Hogeschool Mechelen behaalde hij het diploma van Regentaat Handel, waarna hij zich ten volle in de muziek stortte en aan het Leuvense Lemmensinstituut orgel ging studeren onder leiding van Peter Pieters.
Daar behaalde hij het diploma van Meester in Muziek, optie orgel. Docenten die een belangrijke bijdrage leverden aan zijn vorming waren o.a.: Peter Pieters (orgel en praktische harmonie), Hilde Clement (notenleer), Dirk De Nef (harmonie) en Jan Hadermann (contrapunt), Carl Van Eyndhoven (beiaard). Aanvullend orgelonderricht volgde hij bij Chris Dubois en Luc Ponet en koordirectie bij Kurt Bikkembergs. Hij volgde meestercursussen bij o.a. Ben Van Oosten (NL), Ewald Kooiman(NL), Louis Robilliard (FR), Ludger Lohmann (D).
Gedurende 9 jaar was hij actief als organist aan de Sint-Agathakerk van Wilsele-Putkapel en in die periode verving hij geregeld zijn leraar Peter Pieters aan de Mechelse Sint-Romboutskathedraal.
Sedert 2001 is hij verbonden als Titularis-Organist aan de Sint-Martinuskerk van Overijse, waar hij sinds 2003 ook het Sint-Ceciliakoor dirigeert.
Aan het Sint-Martinuscollege van Overijse is hij verbonden als leraar informatica en muzikale opvoeding.'.
Sint-Ceciliakoor Overijse (koor) Het Sint-Ceciliakoor uit Overijse, is al generaties lang bekend als het 'kerkkoor' van de plaatselijke Sint-Martinuskerk. Iedereen die in Overijse ooit een kerkdienst heeft bijgewoond op een religieuze feestdag, is vertrouwd met het enthousiasme van de zangers uit dit koor.
Weinigen weten echter, dat dit koor een uitloper is van een bijzonder rijke koortraditie in de Sint-Martinuskerk. In 1659 stichtten de Prinsen van Horne namelijk een kerkkoor dat de belangrijke taak kreeg om de kerkelijke erediensten van muziek te voorzien in de vroeg-gotische hoofdkerk van Overijse.
Tot op vandaag - ook al zijn de Prinsen van Horne niet meer en is de naam van het koor omgevormd tot Sint-Ceciliakoor - wordt deze eeuwenoude koortraditie met zorg en trots verdergezet.
Oorspronkelijk was het Sint-Ceciliakoor een mannenkoor. In 1953 werd het echter, onder leiding van Hendrik Segers (toenmalig koster-organist aan de parochie), omgevormd tot een gemengd koor.
Gustaaf De Broyer nam de leiding later op zich en bouwde het koor uit tot wat het nu is: een gemengd basiskoor met enthousiaste zangers, dat elke kerkelijke feestdag te bewonderen is in de Sint-Martinuskerk. Sedert 2003 gaf Gustaaf De Broyer de leiding door aan Philippe Beullens, die enkele jaren voordien reeds aangesteld was als Titularis-Organist aan de Sint-Martinuskerk.

Marc Verboomen (dirigent)
Marc Verboomen (º 1953) studeerde aan de Conservatoria van Brussel en Gent o.m. blokfluit en 'Oude Muziek' bij Oswald Van Olmen en Wieland Kuyken. Hij heeft zich door zijn muzikale loopbaan voornamelijk toegelegd op het scheppen van mogelijkheden tot het samen musiceren.
In 1987 richtte hij het kamerorkest Chapelle de Lorraine op.
In 1995 was hij medeoprichter van het vocaal ensemble Cantuva en is tot op heden nog steeds de koorleider .
Hij is leraar muzikale opvoeding te Overijse waar jongeren de kans krijgen in groep te musiceren in het Sint-Martinusconsort.
Tijdens de schoolvakanties runt hij samen met Luc Vandermosten en Philippe Verbiest de v.z.w. Muzikamp. Hier krijgen jonge muzikanten van heel Vlaanderen en over de grenzen heen de mogelijkheid met volle teugen te musiceren onder leiding van professionele musici.
Cantuva (koor) Cantuva wordt gedirigeerd door Marc Verboomen, het is een gemengd vocaal ensemble.
De leden zijn zangliefhebbers uit de regio van de druivenstreek, Overijse, Hoeilaart en Huldenberg.

 © webstek laatste wijziging: 20-07-2017 10:48:24. Neem gerust contact op met de voorzitter of stuur uw vraag naar info@cantuva.be
117 pagina's op het web gevonden, geen verbroken verwijzingen.