Cantuva, het vocaal ensemble uit de Belgische druivenstreek.
vrijdag 6 oktober 2006 om 20.30 uur in de O.L.Vrouwekerk te Huldenberg
zaterdag 7 oktober 2006 om 20.00 uur in de O.L.Vrouwekerk te Huldenberg
Plaatsbespreking en info: 026 87 90 93 (mevr. Van Binnebeek)
info@cantuva.be
Voorverkoop: 8 EURO ~ kassa 10 EURO ~ kinderen -12 jaar gratis
Affiche en Flyer in pdf-formaat
Affiche en Flyer in jpg-formaat

Kristien Vercammen
(mezzo-sopraan)
Kristien Vercammen studeerde zang aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium bij Lucienne Van Deyck en Susan Roper. Ze volgde masterclasses bij Rudolph Jansen, René Jacobs, Guidon Sax, Robert Alderson en Claude Coppens.
Kristien zong als solist in verscheiden oratoria:'Gloria' van Vivaldi, 'Stabat Mater' van Pergolesi, 'Petite Messe Solenelle' van Rossini,'Requiem' van Mozart, . . . als in hedendaagse muziek: 'Triumph of Death' van Rzewski.
In 1998 werd ze uitgekozen om deel te nemen aan het Wereldjeugdkoor. Daar zong ze onder leiding van dirigenten zoals: F. Bernius, A.Tomas, N. Tanaka en G. Graden. Met dit koor tourde ze door Taiwan, de Filippijnen, Slovenië, Italië, Duitsland, . . .
Ze verleende medewerking aan verschillende projecten met Anima Eterna, Goeyvaerts Consort, Collegium Vocale, la Gioia en Pandora. Zij legt zich ook toe op vocal coaching van koren en vocale ensembles zoals: Chorale Caecilia Antwerpen en Les Voix Perdues.
Katrien Vercauter (klavier) Katrien Vercauter (º1979) zette haar eerste muzikale pasjes aan de academies van Dendermonde en Lebbeke. Ze zette haar studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij AndrĂ© De Groote, Jan Michiels en Viviane Spanoghe, en behaalde er de diploma's piano en kamermuziek, met onderscheiding.
Katrien volgde meestercursussen bij onder andere Patricia Montero, Juan José Torrecillas, Daniel Pollack, het Danelkwartet, Inge Spinette en Udo Reineman.
Op clavecimbel en pianoforte schoolde ze zich bij bij Piet Kuijken, Boyan Vodenitcharov, Jan Vermeulen en Dominique Riepe. Bij Miklos Spanyi volgde ze een cursus clavichord.
Katrien concerteert in binnen- en buitenland met LUMEN ensemble, sopranen Griet De Geyter en Astrid Stockman, pianofortiste Elise Simoens, ensemble 'Le florilège musical', het vocaal ensemble Cantuva waar ze jarenlang vaste begeleidster is, en de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen.
Daarnaast is ze docent piano en coördinator aan de Kunstacademie van Zaventem..

Marc Verboomen (dirigent)
Marc Verboomen (º 1953) studeerde aan de Conservatoria van Brussel en Gent o.m. blokfluit en 'Oude Muziek' bij Oswald Van Olmen en Wieland Kuyken. Hij heeft zich door zijn muzikale loopbaan voornamelijk toegelegd op het scheppen van mogelijkheden tot het samen musiceren.
In 1987 richtte hij het kamerorkest Chapelle de Lorraine op.
In 1995 was hij medeoprichter van het vocaal ensemble Cantuva en is tot op heden nog steeds de koorleider .
Hij is leraar muzikale opvoeding te Overijse waar jongeren de kans krijgen in groep te musiceren in het Sint-Martinusconsort.
Tijdens de schoolvakanties runt hij samen met Luc Vandermosten en Philippe Verbiest de v.z.w. Muzikamp. Hier krijgen jonge muzikanten van heel Vlaanderen en over de grenzen heen de mogelijkheid met volle teugen te musiceren onder leiding van professionele musici.
Cantuva (koor) Cantuva wordt gedirigeerd door Marc Verboomen, het is een gemengd vocaal ensemble.
De leden zijn zangliefhebbers uit de regio van de druivenstreek, Overijse, Hoeilaart en Huldenberg.

 © webstek laatste wijziging: 20-07-2017 10:52:54. Neem gerust contact op met de voorzitter of stuur uw vraag naar info@cantuva.be
117 pagina's op het web gevonden, geen verbroken verwijzingen.