Cantuva, het vocaal ensemble uit de Belgische druivenstreek.
Zaterdag 28 maart 2009 om 20.00 uur Sint-Katharinakerk Duisburg / Tervuren
Zondag 29 maart 2009 om 15.00 uur Sint-Katharinakerk Duisburg / Tervuren
Plaatsbespreking en info: 026 87 90 93 (mevr. Van Binnebeek)
info@cantuva.be
Voorverkoop: 5 EURO ~ kassa -12 jaar gratis
Affiche groot en Affiche klein in pdf-formaat
Affiche groot en Affiche klein in jpg-formaat
Programma:
Matthäus Passion van Johannes Georg Kühnhausen
Cantuva (koor) Cantuva wordt gedirigeerd door Marc Verboomen, het is een gemengd vocaal ensemble.
De leden zijn zangliefhebbers uit de regio van de druivenstreek, Overijse, Hoeilaart en Huldenberg.

Jean-Claude Ohms (bariton)
De Nederlandse bariton Jean-Claude Ohms studeerde zang aan het Lemmensinstituut waar hij een eerste prijs zang behaalde. Aan het Conservatorium van Gent behaalde hij een eerste prijs kamermuziek en aan het Conservatorium van Brussel behaalde hij het diploma pedagogie in zang.

Daarna vervolmaakte hij zich aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en Birckbeck College (Universiteit van Londen). Hij studeert momenteel aan het Rose Bruford College (Manchester University) waar hij hoopt dit jaar een Degre in Opera Studies (research) te behalen.

Hij volgde vele masterclasses bij onder andere Noëlle Barker (Royaumont), Meinhard Kraak en Bernard Kruysen (Concertgebouw Amsterdam), Pablo Elvira (Vlaamse Opera), Thomas Hampson (Brereton Festival), Julius Drake (Oxford Lied Festival) en David Syrus (Head of Music Royal Opera House).

Jean-Claude begon zijn carriëre in het koor van de Vlaamse Opera waar hij de kans had om de rol van peruckenmacher te spelen in Ariadne auf Naxos en Wedding Guest in King Priam.

Hij trad er ook op in hun lunchconcerten in de rol van Ben in The Telephone, een productie die werd verkozen om België te representeren in de wereldtentoonstelling in Seville, en in Apollo e Dafne in de rol van Apollo.

Nadien werd hij lid van koren zoals La Chapelle Royale en het koor van de VRT. Als solist trad hij onder andere op met het balletgezelschap JosÈ Bresprosvany (Brussel, Brugge, Boedapest, Zagreb en Valladolid), Ruggiero in de opera La liberazione di Ruggiero dall'isola d'Alcina met Musica Antiqua Köln (Breda, Brussel en de Vlaamse Opera Gent), Lorek in Fedora (Opera Holland Park, Londen) en Momus in Rameau's Platee met de English Bach Festival (Megaron, Athene). Naast het operarepertoire treed Jean-Claude vaak op in het concert en oratorium repertoire en lied. Zo gaf hij onlangs een lunchconcert in het beroemde St. Martin-in-the-Fields.

Jean-Claude kijkt er enorm naar uit om na vele jaren terug op te treden met Cantuva in de druivenstreek.

Annelies Dille (alt) Annelies Dille behaalde in juni 2000 het diploma «Meester in de Muziek, optie Zang» met Grote Onderscheiding aan het Lemmensinstituut van haar geboorteplaats Leuven. Haar zangdocente was Gerda Lombaerts. Daarna trok ze naar Stuttgart waar ze verder studeerde bij Professor Julia Hamari en aan de Opernschule van de Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst de diploma's "Bühnensänger" en 'solistenklasse Opernschule' behaalde met de hoogste beoordeling 'Sehr gut'. Vervolgens maakte ze van 2004 tot 2007 deel uit van de Operastudio van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, georganiseerd in samenwerking met De Munt. Hier kreeg ze les van bekende leraren zoals Josè Van Dam, Susanna Eken en Jocelyn Dienst.

Ze nam ook deel aan verschillende masterclasses, o.a. bij Mia Besselinck, Hilda De Grote, Tom Krause, Martina Arroyo, Andreas Scholl en Helmut Deutsch.

Ze gaf concerten in binnen- en buitenland in grote zalen (Bozar, De Munt, Flagey, ...) en op festivals (Menton, Vexin, . . . ). Ze trad op met bekende orkesten (NOB, Orchestre de Picardie, ORCW, . . . ) en beroemde dirigenten als Paul Goodwin, Guy Van Waas, Jean Bernard Pommier en Pascale Verrot.

Annelies verzamelde al heel wat ervaring op het operapodium. Met de Klas Lyrische Kunst van het Lemmensinstituut voerde ze de opera's Le Secret de Fortunio van J.Offenbach en La Finta Semplice van W.A.Mozart op, beide in een regie van Jos Verlinden.

In het Wilhelmatheater van de Opernschule Stuttgart vertolkte ze Harry (Albert Herring, B.Britten), Fiordiligi, Donna Elvira en Lucio Cinna (W.A.Mozart), Sancta Susanna (P.Hindemith), de slotmonoloog van Salome (R.Strauss) en Marie (Die Verkaufte Braut, Smetana).

In de Munt vertolkte ze La Voix Humaine van Poulenc, fragmenten uit Don Giovanni en Le Nozze di Figaro en Madame de la Haltiëre (Cendrillon, Massenet). In Bozar stond ze samen met Josè Van Dam op het podium in Puccini's Gianni Schicchi.

Katrien Vercauter (klavier) Katrien Vercauter (º1979) zette haar eerste muzikale pasjes aan de academies van Dendermonde en Lebbeke. Ze zette haar studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij André De Groote, Jan Michiels en Viviane Spanoghe, en behaalde er de diploma's piano en kamermuziek, met onderscheiding.
Katrien volgde meestercursussen bij onder andere Patricia Montero, Juan José Torrecillas, Daniel Pollack, het Danelkwartet, Inge Spinette en Udo Reineman.
Op clavecimbel en pianoforte schoolde ze zich bij bij Piet Kuijken, Boyan Vodenitcharov, Jan Vermeulen en Dominique Riepe. Bij Miklos Spanyi volgde ze een cursus clavichord.
Katrien concerteert in binnen- en buitenland met LUMEN ensemble, sopranen Griet De Geyter en Astrid Stockman, pianofortiste Elise Simoens, ensemble 'Le florilège musical', het vocaal ensemble Cantuva waar ze jarenlang vaste begeleidster is, en de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen.
Daarnaast is ze docent piano en coördinator aan de Kunstacademie van Zaventem..

Marc Verboomen (dirigent)
Marc Verboomen (º 1953) studeerde aan de Conservatoria van Brussel en Gent o.m. blokfluit en 'Oude Muziek' bij Oswald Van Olmen en Wieland Kuyken. Hij heeft zich door zijn muzikale loopbaan voornamelijk toegelegd op het scheppen van mogelijkheden tot het samen musiceren.
In 1987 richtte hij het kamerorkest Chapelle de Lorraine op.
In 1995 was hij medeoprichter van het vocaal ensemble Cantuva en is tot op heden nog steeds de koorleider .
Hij is leraar muzikale opvoeding te Overijse waar jongeren de kans krijgen in groep te musiceren in het Sint-Martinusconsort.
Tijdens de schoolvakanties runt hij samen met Luc Vandermosten en Philippe Verbiest de v.z.w. Muzikamp. Hier krijgen jonge muzikanten van heel Vlaanderen en over de grenzen heen de mogelijkheid met volle teugen te musiceren onder leiding van professionele musici.

 © webstek laatste wijziging: 20-07-2017 10:17:37. Neem gerust contact op met de voorzitter of stuur uw vraag naar info@cantuva.be
117 pagina's op het web gevonden, geen verbroken verwijzingen.