Cantuva, het vocaal ensemble uit de Belgische druivenstreek.
Zondag 15 januari 2012 om 11.00 uur
Cultuurzaal "Den Elzas" te Huldenberg DRIEKONINGENCONCERT
Plaatsbespreking en info: 026 87 90 93 (mevr. Van Binnebeek) of 026 57 39 19 (mevr. Istas)
info@cantuva.be
Voorverkoop: 6 EURO ~ kassa 7 EURO ~ kinderen -12 jaar gratis
Affiche in jpg-formaat
Programma:
Deel I
Willkommen, lieber schöner Gast Koor + piano
Lebenslust Koor + piano
Bilder aus Osten nr. 4 - Nicht Schnell Piano vierhandig
Der Lindenbaum Koor + piano
Uit 'Die Schöne Müllerin' Das Wandern - Wohin Tenor + piano
Trinklied Tenor + koor + piano
Deel II
Marche Militaire nr. 1 - Allegro vivace Piano vierhandig
Der Tanz Koor + piano
Uit 'Myrthen' Widmung Tenor + piano
Jägerschor Koor + piano
Die launige Forelle Koor + piano
Deel III
Polonaise nr.4 - Allegro Piano vierhandig
Romanze vom Gänsebuben Koor + piano
Sie liebten sich Beide (Clara Wieck)* Tenor + piano
Uit 'Dichterliebe' Ein Jüngling liebt ein Mädchen Tenor + piano
Die Rose, die Lilie, die Taube
Zigeunerleben Koor + piano
*Clara Wieck was de echtgenote van Robert Schumann
Het Vocaal Ensemble Cantuva zingt romantische liederen van Schubert en Schumann met pianobegeleiding door Katrien Vercauter.

Het concert wordt nog romantischer als pianiste Katrien Vercauter en muzikale duizendpoot Govaart Haché, pianist en tenor, samen musiceren.

Zij brengen vierhandige werken van Schubert en Schumann alsook duo's voor klavier en tenor. Op het liedprogramma staan bekende werken van beide componisten en tijdgenoot Clara Wieck zoals: "Sie liebten sich beide", over twee mensen die nooit tegen elkaar hebben durven zeggen dat ze verliefd op elkaar waren...

Het Vocaal Ensemble Cantuva is een gemengd koor van +/- 55 enthousiaste zangers uit de Druivenstreek onder de leiding van Marc Verboomen. Reeds 16 jaar lang organiseren ze hoogstaande concerten zowel in binnen - als in buitenland.
 


Marc Verboomen (dirigent)
Marc Verboomen (º 1953) studeerde aan de Conservatoria van Brussel en Gent o.m. blokfluit en 'Oude Muziek' bij Oswald Van Olmen en Wieland Kuyken. Hij heeft zich door zijn muzikale loopbaan voornamelijk toegelegd op het scheppen van mogelijkheden tot het samen musiceren.
In 1987 richtte hij het kamerorkest Chapelle de Lorraine op.
In 1995 was hij medeoprichter van het vocaal ensemble Cantuva en is tot op heden nog steeds de koorleider .
Hij is leraar muzikale opvoeding te Overijse waar jongeren de kans krijgen in groep te musiceren in het Sint-Martinusconsort.
Tijdens de schoolvakanties runt hij samen met Luc Vandermosten en Philippe Verbiest de v.z.w. Muzikamp. Hier krijgen jonge muzikanten van heel Vlaanderen en over de grenzen heen de mogelijkheid met volle teugen te musiceren onder leiding van professionele musici.
Katrien Vercauter (klavier) Katrien Vercauter (º1979) zette haar eerste muzikale pasjes aan de academies van Dendermonde en Lebbeke. Ze zette haar studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij André De Groote, Jan Michiels en Viviane Spanoghe, en behaalde er de diploma's piano en kamermuziek, met onderscheiding.
Katrien volgde meestercursussen bij onder andere Patricia Montero, Juan José Torrecillas, Daniel Pollack, het Danelkwartet, Inge Spinette en Udo Reineman.
Op clavecimbel en pianoforte schoolde ze zich bij bij Piet Kuijken, Boyan Vodenitcharov, Jan Vermeulen en Dominique Riepe. Bij Miklos Spanyi volgde ze een cursus clavichord.
Katrien concerteert in binnen- en buitenland met LUMEN ensemble, sopranen Griet De Geyter en Astrid Stockman, pianofortiste Elise Simoens, ensemble 'Le florilège musical', het vocaal ensemble Cantuva waar ze jarenlang vaste begeleidster is, en de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen.
Daarnaast is ze docent piano en coördinator aan de Kunstacademie van Zaventem..
Govaart Haché (klavier) Govaart Haché (1984, Schoten) vangt zijn muziekstudies aan in de muziekacademie van Ekeren. Aan het Lemmensinstituut te Leuven wordt hij gediplomeerd pianist bij Alan Weiss en Johan Lybeert. Hij behaalt tevens zijn diploma zang met Lieve Jansen en Godfried Van de Vyvere als vocale inspiratiebronnen. Dankzij de logopediste Livia Cuypers komt hij in contact met de methode van Lichtenberg.

Hij volgt masterclass zang bij Alexander Oliver, Zeger Vandersteene, Jeannette Fischer, Maurice Willems, Hera Björk (Complete Vocal Technique), Udo Reinemann, Eda Moser en Barbara Bonney.

In 2009 volgt hij zanglessen bij Tom Krause in Salzburg aan de Sommerakademie. Deze zanglessen blijken enorm waardevol.

In 2010 rondt hij zijn Master Kamermuziek af en tijdens de zomers van 2006 en 2008 volgt hij de Kurt Thomas-cursus te Utrecht om ervaring op te doen met koordirectie.

Govaart geeft graag les en doet dit in de muziekacademies van Berchem en Essen. In de Sint-Ludgardisschool te Merksem geeft hij de lessen Muzikale Opvoeding. De academie van Ekeren rekent op zijn begeleidingstalent. Via "Koor en Stem" werkt Govaart als vocale coach voor koren. Tijdens de zomervakanties werkt hij als zangleraar bij Muzikamp in Carlsbourg.

Govaart zingt van jongs af aan bij de Ekerse C-koren, waar hij nu nog steeds te horen is als tenor bij het Vocaal Ensemble Cantando. Hij zingt free lance in vocale ensembles, ondermeer White'n'Black, Accolade, Psallentes, Capilla Flamenca, Bachplus, Currende en het Vlaams Radio Koor. Daarnaast bouwt hij ook een solo-carrière uit.

 © webstek laatste wijziging: 18-07-2017 21:58:53. Neem gerust contact op met de voorzitter of stuur uw vraag naar info@cantuva.be
117 pagina's op het web gevonden, geen verbroken verwijzingen.