Cantuva, het vocaal ensemble uit de Belgische druivenstreek.
Project 2016 Mechelen
Sint-Pieters-en-Pauluskerk, Keizerstraat 1, Mechelen
Messe de Minuit pour Noël - M.A. Charpentier
en
kerstmuziek uit de zeventiende eeuw.
zaterdag 10 december 2016 om 20.00u en zondag 11 december 2016 om 15.00u
plaatsbespreking en info: CantusAmici, Mechelen zie UIT in Vlaanderen
Vocaal Ensemble Cantuva Druivenstreek o.l.v. Marc Verboomen
Vocaal Ensemble CantusAmici Mechelen o.l.v. Urbain van Asch
promotiefilmpje
Wij brengen een fris en kleurrijk kerstprogramma met 17de -eeuwse Franse en Duitse barokmuziek voor koor, orgel en orkest. De koren worden begeleid door het ons vertrouwde kamerorkest Chapelle de Lorraine, Bert Van Laethem, concertmeester en Katrien Vercauter op het orgel.
Een kerstconcert voor koor, strijkersorkest, blokfluiten en de warme klanken van het orgel...nog nooit klonk Kerstmis zo barok.
De algemene leiding is in handen van Marc Verboomen en Urbain van Asch, koorleiders.
Kom, luister en geniet !
Zalige Kerst.
Programma:
Orgelconcert Op.4 No.4 in F Major HWV292Georg Friederich Händel(1685 - 1759)
Magnificat (koor / continuo) Johann Pachelbel (1653 - 1706)
Fürchtet euch nicht (dubbelkorig / continuo ) Johann Michael Bach (1648 - 1694)
Das neugeborne Kindelein (koor/strijkers / continuo ) Dietrich Buxtehude (1637 - 1707)
Messe de Minuit (dubbelkorig / strijkers / blokfluiten / continuo)Marc-Antoine Charpentier (1643 - 1704)
Cantuva (koor) Cantuva wordt gedirigeerd door Marc Verboomen, het is een gemengd vocaal ensemble.
De leden zijn zangliefhebbers uit de regio van de druivenstreek, Overijse, Hoeilaart en Huldenberg.

CantusAmici (koor)
CantusAmici wordt gedirigeerd door Urbain Van Asch, het is een vocaal ensemble voor gemengde stemmen.
De leden zijn zangliefhebbers uit Mechelen
Katrien Vercauter (klavier) Katrien Vercauter (º1979) zette haar eerste muzikale pasjes aan de academies van Dendermonde en Lebbeke. Ze zette haar studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij AndrĂ© De Groote, Jan Michiels en Viviane Spanoghe, en behaalde er de diploma's piano en kamermuziek, met onderscheiding.
Katrien volgde meestercursussen bij onder andere Patricia Montero, Juan José Torrecillas, Daniel Pollack, het Danelkwartet, Inge Spinette en Udo Reineman.
Op clavecimbel en pianoforte schoolde ze zich bij bij Piet Kuijken, Boyan Vodenitcharov, Jan Vermeulen en Dominique Riepe. Bij Miklos Spanyi volgde ze een cursus clavichord.
Katrien concerteert in binnen- en buitenland met LUMEN ensemble, sopranen Griet De Geyter en Astrid Stockman, pianofortiste Elise Simoens, ensemble 'Le florilège musical', het vocaal ensemble Cantuva waar ze jarenlang vaste begeleidster is, en de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen.
Daarnaast is ze docent piano en coördinator aan de Kunstacademie van Zaventem..

Bert Van Laethem (concertmeester)
Sinds 1998 is Bert Van Laethem concertmeester van Chapelle de Lorraine.

Hij volgde met succes een volledige klassieke opleiding viool aan het Lemmensinstituut te Leuven. Nadien specialiseerde hij zich verder aan de beroemde Liszt-Academie te Boedapest. Daar geraakte hij danig onder de indruk van de Hongaarse muziek en cultuur, dat hem dit in zijn verder werk zal blijven achtervolgen.

Zowel klassiek als kamermuziek.
Het Huelgas Ensemble, de Beethovenacademie, het Instrumentale Brugense of muziektheater Walpurgis... het zijn slechts enkele projecten waar Bert zijn medewerking aan verleende. Hij werkte samen met de bekendste klassieke orkesten en kamermuziekensembles.

Professioneel muzikant
Ook als freelance muzikant nam hij deel aan steengoede concerten en cdopnames. Hij werkte samen met gevestigde namen als Wim Mertens, Olla Vogala, Guido Belcanto, Tars Lootens, Philippe Robrechts, Carlos Diaz,... In 2004 nam hij deel aan het befaamde Hadjidakis-project voor de Culturele Olympiade in Athene.

Oost-Europese volksmuziek
Ondanks zijn contact met het "klassieke circuit", staat hij open voor traditionele oost-Europese volksmuziek. Na de internationale successen met Ivica Vucelja in het duo Mallou (Taiwan, Hongarije, Slovenië... ) werd hij de grondlegger van het trio Daraduna met de zangeres Bea Palya (Hongarije) en accordeonist Gwenaël Micaullt (Frankrijk).

Tijdens Europalia Rusland in 2005 nodigde de Vooruit Gent Bert uit voor een project met de Russische accordeoniste Evelina Petrova. Later werd hij met ditzelfde project uitgenodigd door Paul Van Nevel voor het 35-jarig jubileumconcert in het PSK in Brussel.


 © webstek laatste wijziging: 17-07-2017 18:41:43. Neem gerust contact op met de voorzitter of stuur uw vraag naar info@cantuva.be
117 pagina's op het web gevonden, geen verbroken verwijzingen.