Cantuva, het vocaal ensemble uit de Belgische druivenstreek.
Omkadering
Katrien Vercauter (klavier) Katrien Vercauter (º1979) zette haar eerste muzikale pasjes aan de academies van Dendermonde en Lebbeke. Ze zette haar studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij AndrĂ© De Groote, Jan Michiels en Viviane Spanoghe, en behaalde er de diploma's piano en kamermuziek, met onderscheiding.
Katrien volgde meestercursussen bij onder andere Patricia Montero, Juan José Torrecillas, Daniel Pollack, het Danelkwartet, Inge Spinette en Udo Reineman.
Op clavecimbel en pianoforte schoolde ze zich bij bij Piet Kuijken, Boyan Vodenitcharov, Jan Vermeulen en Dominique Riepe. Bij Miklos Spanyi volgde ze een cursus clavichord.
Katrien concerteert in binnen- en buitenland met LUMEN ensemble, sopranen Griet De Geyter en Astrid Stockman, pianofortiste Elise Simoens, ensemble 'Le florilège musical', het vocaal ensemble Cantuva waar ze jarenlang vaste begeleidster is, en de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen.
Daarnaast is ze docent piano en coördinator aan de Kunstacademie van Zaventem..

Joris Bosman (tenor)
Na zijn studies zang en piano aan het Lemmensinstituut te Leuven en aan het Conservatorium van Brussel engageerde Joris Bosman zich als korist in diverse ensembles waaronder het Brussels Kathedraalkoor (Capelli Sancti Michaelis) o.l.v. Erik van Nevel, alsook Currende en het voormalige omroepkoor van de BRT. o.l.v. Vic Nees en het Vlaamse Radiokoor o.l.v. Johan Duijck.
Hij doet tevens repertoire en stijlkennis op bij ondermeer Sigiswald Kuijcken, Paul Dombrecht, Renè Jacobs, Florean Heyerick, Pierre Cao en anderen. Hij bekwaamt zich als pedagoog en behaalt de eerste prijs zang in de disciplines oratorium, lied, en ook opera. Hij behaalt de eerste prijs kamermuziek, specialisatie barokmuziek. Hij behaalde dit jaar tevens een Hoger Diploma uitvoerend musicus en bekwaamt zich verder bij ondermeer James Griffith (G.B.) Liam Tuan (G.B. en B.), Marianne Blok (NL.) Chris Van Woerkom (B.), Claudine Arnaud-Verhelle en Albrecht Klora (B.)
Door zijn kennis van het renaissance- en barokrepertoire zingt hij concerten van Groningen tot Salamanca en geeft hij masterclasses in Brescia (N.-Italië) rond de componist Luca Marenzio.
In de lente van 2004 vertolkt hij de rol van 'Achilles' in Händels laatste opera 'Daedemia' op het barokfestival van Istanbul. Hij was voorbije zomer te gast in Oostenrijk voor de vertolking van Cavalli's 'Eliogabalo', een barokopera onder leiding van Renè Jacobs in 'das Landestheater' te Innsbruck. In Juli was hij solist in de hoofdproduktie van 'de Zomer van Antwerpen'.
Als Evangelist in beide passies van Johann Sebastian Bach is hij regelmatig te gast in Nederland (Rotterdams barokensemble en HOV te Heerlen), Frankrijk en België. Hij realiseerde CD-Opnames met Eufoda, Accent, en de Brusselse Mediatheek (Arsonor).
Begeleiding piano

Charlotte Bary (pianiste)
Charlotte Bary werd geboren in 1992, zij zit in haar 3de bachelor aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel waar ze een piano-opleiding volgt. Mijn motto is mensen inspireren door te concerteren, les te geven, begeleiden, coachen of dirigeren ... dat maakt me niet uit, maar liefst een combinatie van dit alles. Ik heb een ongelooflijke leraar en wil die ook veel eer aan doen; ik wil dus het liefst mijn passie doorgeven. De concerten in de huiskamer zullen dan ook in de toekomst opnieuw plaatsvinden. Het is een enorme hulp voor mij. Ik zou veel minder goed presteren op examens en concerten zonder deze sessies.

In Terlanen wordt CANTUVA begeleid aan de piano door Charlotte Bary uit Huldenberg.


 © webstek laatste wijziging: 17-03-2018 13:08:55. Neem gerust contact op met de voorzitter of stuur uw vraag naar info@cantuva.be
117 pagina's op het web gevonden, geen verbroken verwijzingen.