Cantuva, het vocaal ensemble uit de Belgische druivenstreek.
Cantuva Vocaal Ensemble uit de Belgische druivenstreek.
Nieuwsbrief januari 2016

Het bestuur en de koorleden van Vocaal Ensemble Cantuva wensen het trouw concertpubliek, sympathisanten én de sponsors een hartverwarmend 2016 toe, vol mooie muzikale momenten.
Terugblik
Cantuva kijkt met tevredenheid terug op het Jubileumjaar. Concerteren met koor en orkest, instrumentale en vocale solisten, is een feest! Wij vierden onze 20ste verjaardag met acht concerten in de druivenstreek en met maar liefst 4 verschillende programma's. Het was een eer een wereldpremière te mogen uitvoeren van de suite 'Suid-Afrika' van Roger Derongé, componist en dirigent van het Koperensemble Bravoer.
Katrien Vercauter, onze begeleidster-pianiste schitterde in de uitvoering van Mozart's Klavierconcerto in A (KV414) op de pianoforte samen met het strijkerskwartet Chapelle de Lorraine.
Hoe konden we ons muziekfeest beter afsluiten dan met Händels cantate "Ode for St. Cecila's Day" en Mozart's Krönungsmesse, een werk voor koor, orkest en solisten in de uitzonderlijke locatie die de Keyhofkapel van Huldenberg biedt.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~ foto's van het jubileum concert ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dank
Aan ons trouw publiek dat weer voor volle zalen zorgde.
Aan onze trouwe sponsors voor de royale steun.
Dankzij de ruimhartige bijdrage van de sponsors kan Cantuva trouw blijven aan haar doelstelling: kwaliteitsvolle klassieke koorwerken uitvoeren en gedreven koorzangers kansen bieden om samen te werken met professionele muzikanten.

Start nieuw koorjaar
De repetities voor het koorprogramma 2016 zijn gestart.
Wij repeteren elke maandag, behalve tijdens de schoolvakanties, vanaf 20u15 in de verwarmde parochiekerk van Terlanen.
Zin om mee te zingen?
Beschikt u over een goede zangstem en wil je al zo lang in een koor zingen? Doe het gewoon en neem contact op: info@cantuva.be, zie ook op www.cantuva.be onder de knop: 'Uw koor?'.
De dirigent Marc Verboomen neemt contact met u op en informeert je zodat je van bij de eerste repetitie je stemplaats in het koor kent.

Vooruitblik
4 en 5 juni jaar 2016 "Met Cantuva aan Tafel in GC De Bosuil Jezus-Eik"
Gezellig tafelen met vrienden en familie bij live muziek?
'Cantuva aan tafel' is onze troef: fijne muziek aan een sfeervolle tafel. De traiteur staat borg voor een feestelijk menu. Dat belooft!
Nog vóór de zomervakantie serveert 'Cantuva aan tafel' een programma met vurige en meeslepende zigeunerliederen en -melodieën van o.a. Brahms, Schumann, Bizet: klassiek repertoire geïnspireerd op de oorspronkelijke zigeunermuziek.
Katrien Vercauter, onze huispianiste, begeleidt het koor aan de vleugel en mezzo-sopraan Hanne-Joost Peeters, zangcoach, neemt de solopartijen voor haar rekening.
Schrijf het dus alvast in uw agenda: Cantuva aan Tafel, zaterdagavond 4 juni en zondagmiddag 5 juni, in de GC Bosuil te Jezus-Eik

Een tipje van de sluier
3 en 4 december 2016 "Cantuva's Keyhofconcerten in de Kloosterkapel Keyhof te Huldenberg"

Meer info volgt spoedig. ....


2016-1

 © webstek laatste wijziging: 31-01-2019 22:39:24. Neem gerust contact op met de voorzitter of stuur uw vraag naar info@cantuva.be
117 pagina's op het web gevonden, geen verbroken verwijzingen.