Cantuva, het vocaal ensemble uit de Belgische druivenstreek.
Cantuva Vocaal Ensemble uit de Belgische druivenstreek.
Nieuwsbrief september 2016

MELOVELO Muziekfestival Dijleland

Het Vocaal Ensemble Cantuva verleent zijn medewerking aan MeloVelo, het benefiet muziekfestival in Dijleland ten voordele van de vzwPanal, de palliatieve zorgvoorziening in eigen streek.

Op zondag 25 september kun je vanaf 10.00u. gratis tal van muzikale evenementen beleven op pittoreske en gezellige plekken in verschillende deelgemeenten van Oud-Heverlee, Huldenberg en in Terlanen-Overijse. Met de fiets, de festivalbus of met het eigen mobieltje kun je het uitgestippeld parcours volgen.

Om 16.00u. nodigt Cantuva u uit op 'de open repetitie' in de Sint-Michielskerk van Terlanen. Op het programma staat 17de eeuwse barokmuziek. Deze pittoreske parochiekerk is overigens de vaste repetitieruimte van het vocaal ensemble.

Van 14.00u. tot 17.00u. kan je in dezelfde ruimte genieten van gitaarmuziek met leerlingen en docenten uit de Academies voor Podiumkunsten van Oud-Heverlee, Huldenberg en Overijse. Meer info op http://www.melovelo.be/

KEYHOFCONCERTEN 2016

Keyhofconcerten 2016
(Foto V.Fransen, J.P.Van Binnebeek).

Op 3 en 4 december 2016 nodigt het Vocaal Ensemble Cantuva u uit op een feestelijk kerstconcert in de kapel van het Keyhof te Huldenberg.

Op het programma staat 17de eeuwse barokmuziek voor koor, orgel en orkest van J.M. Bach, D. Buxtehude, J. Pachelbel, M.A. Charpentier en het orgelconcerto opus 4,nr. 4 in F Van G.F. Händel.

Het 'pièce de résistance' van het kerstprogramma is de 'Messe de Minuit pour Noël' van de Franse barokcomponist Marc Antoine Charpentier (Parijs, 1643 - 1704). De componist heeft voor deze mis traditionele en volkse kerstliederen verwerkt tot een meerstemmig muziekstuk voor koor, orgel en orkest. M.A. Charpentier is geen onbekende: hij is de componist van de feestelijke openingstune voor de Eurovisie-uitzendingen. Hieruit blijkt hoe fris en tijdloos zijn composities blijven.

Voor dit koorproject werken we samen met het Mechels Vocaal Ensemble CantusAmici o.l.v. Urbain van Assche en het Kamerorkest Chapelle de Lorraine o.l.v. Bert van Laethem, concermeester en Katrien Vercauter, orgel.
Meer info op www.cantuva.be

Reserveer alvast de concertdata in uw agenda.

Kapel Keyhof, Stroobantsstraat 79, Huldenberg
zaterdag 3 december om 20.00u.
zondag 4 december om 15.00u.

Sint-Pieters en -Pauluskerk Keizerstraat 1, Mechelen
zaterdag 10 december om 20.00u.
zondag 11 december om 15.00u.

Meer info over dit project verneem je in de volgende nieuwsbrief

2016-3

 © webstek laatste wijziging: 31-01-2019 22:39:24. Neem gerust contact op met de voorzitter of stuur uw vraag naar info@cantuva.be
117 pagina's op het web gevonden, geen verbroken verwijzingen.