Cantuva, het vocaal ensemble uit de Belgische druivenstreek.
IN DE KIJKER
Kerst
Cantuva dankt zijn trouw concertpubliek!

Op 12 en 13 december werden in de 100 jaar oude kloosterkapel van Huldenberg Het Keyhof, werken uitgevoerd van Purcell, Händel, Haydn en Mendelssohn.

De ultieme gelegenheid voor het publiek om deze kapel eens te bezoeken en tevens te luisteren naar het Druivenstreekkoor Cantuva, het kamerorkest Chapelle de Lorraine, de warme stem van mezzo sopraan Annelies Dille en naar Katrien Vercauter aan het klavier. Het geheel onder bezielende leiding van Marc Verboomen. De combinatie van deze prachtige muziek en de schitterende entourage van de kapel was een unieke ervaring.

Een volgend project van Cantuva is een uitwisselingsproject met het koor Viva Musica op 15 en 16 mei a.s. naar Aix en Provence en Marseille. Daar zal ondermeer een deel van het programma, dat in Huldenberg is uitgevoerd, herhaald worden. Een uitstap om naar uit te kijken!

Tot slot is heel veel dank verschuldigd aan de immer onmisbare sponsoren, aan alle betrokkenen die de verkoop van kaarten hebben gestimuleerd en gerealiseerd, maar ook aan Sarah De Corte, amateurfotografe. Zij heeft dit onvergetelijke concert in beeld vastgelegd;

Agnes Olthof, koorlid Cantuva

artikel verschenen in de serrist december 2009

 © webstek laatste wijziging: 20-07-2017 09:43:43. Neem gerust contact op met de voorzitter of stuur uw vraag naar info@cantuva.be
117 pagina's op het web gevonden, geen verbroken verwijzingen.