Cantuva, het vocaal ensemble uit de Belgische druivenstreek.
IN DE KIJKER
Kerst
 
Fons de Haas †
Fons de Haas, musicus, dirigent, criticus en journalist : hij is een veelzijdig man.
Wij kennen hem als dirigent van het Ruusbroeckoor uit Hoeilaart. Maar is hij tevens auteur van verschillende werken en geldt als gereputeerd Mozart-kenner. Vaak zal u van hem een artikel in een bekend tijdschrift gelezen hebben.
Cantuva is fier telkens op hem een beroep te kunnen doen, hij is de persoon die het programmaboekje met aangename teksten verrijkt.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

BRUSSEL - Journalist Fons de Haas is gisteren (14-03-2007) op 81-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn dochter Monika de Haas.
Fons de Haas begon zijn loopbaan bij het weekblad Humo. Hij was hoofdredacteur bij het blad Mimosa, en ging daarna als muziekmedewerker bij Radio 1 aan de slag. De laatste 25 jaar van zijn carrière was hij muziekjournalist bij het weekblad Knack, waar hij de lezers zijn liefde voor de klassieke muziek wilde bijbrengen.
Zo schreef hij in het Bachjaar 1985 voor Knack de reeks 'Cantate' over J.S. Bach, die later werd gebundeld in het boek "Verliefd op Bach". Ook zijn reeks bijdragen over het leven en werk van Mozart ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de componist in 1991 werd gebundeld en in 2006 door Roularta Books uitgegeven in "Mozart, mijn vriend".
rbo
"De Standaard" 15-03-2007

 

  
Op zaterdag 8 februari 2014 bracht Klara Fons De Haas onder de aandacht tijdens de uitzending "De Liefhebber" gepresenteerd door Katelijne Boon:
Een duik in de platenkast en de muzikale herinneringen van journaliste en historica Misjoe Verleyen


 © webstek laatste wijziging: 16-07-2017 10:01:13. Neem gerust contact op met de voorzitter of stuur uw vraag naar info@cantuva.be
117 pagina's op het web gevonden, geen verbroken verwijzingen.